Min handlekurv

Mini Cart

Hvilket hundebur skal du kjøpe?

Vi får ofte spørsmål hvor folk ber om gode råd til hvilket hundebur de skal velge. Ofte går spørsmålet på en av de følgende problemstillingene:

 1. Hvilke hundebur passer til min hund?
 2. Hvilke hundebur passer til min bil?

Dessverre er det ikke noe entydig svar, for det avhenger av mange faktorer:

 • Skal hunden din bare ligge ned under en kort kjøretur, eller skal den ha en hel ballsal?
 • Hvor mye av bagasjerommet, og eventuelt baksetet, vil du bruke?

Nedenfor har vi laget en liten guide til hvordan du finner det perfekte hundeburet til deg, din hund og din bil.

 

1) Hvilket hundebur passer til min hund? 

De fleste hunder har det faktisk best under transport hvis de ikke har for mye plass å bevege seg rundt på. Dog skal det sies at ingen hunder er like, og deres personlighet varierer like mye som menneskers. Derfor er det DEG som er best skikket til å velge hundebur til nettopp din hund. Hvilket hundebur som passer til nettopp din hund, er det vanskelig å gi et entydig svar på, men her er et lite tricks til å finne det hundeburet som passer best:

Du lager rett og slett en liten skisse, for eksempel på gulvet. Så tar du målene fra ett av våre hundebur og markerer de fire hjørnene, for eksempel med fire bøker, og lar hunden ligge inne i midten for å se om det er plass nok. Hvis ikke, så går du opp en størrelse og måler opp det neste buret.

sådan måler du dig til det rigtige bur Når buret er for småt

 

2) Hvilket hundebur passer til min bil?

Vi får ofte spørsmål som: Hvilket bur passer til en Mercedes stasjonsvogn? Eller til en VW Up? I 2013 ble det solgt 254 forskjellige bilmodeller, og målene på bagasjerommet oppgis som oftest kun i liter, ikke i de fysiske målene. I tillegg til at vi ikke er spesialister på biler, så vet vi heller ikke følgende:

 • Skal det være plass til noe annet i bilen?
 • Kan baksetet ligge ned?
 • Hvor stor er bilen?
 • Hvor stor er hunden?
 • Skal buret være permanent i bilen?

Så det beste rådet vi kan gi deg, er å alliere deg med en tommestokk og måle opp bagasjerommet. Det tar bare 2 minutter.

Her ett par gode tips til når du måler:

 • Husk å måle fra den øverste delen av baksetet. Baksetet er som regel skrått. Noen bur har en 90-graders vinkel bak, så de kan selvsagt ikke komme helt inn i bagasjerommet.
 • Husk at burene har en helling foran, som gjør at de passer de fleste bagasjelokk/bakdører. Men ikke alle...
 • Husk at bagasjerommet er smalere ved bakhjulene i noen biler.

Vi har laget en liten video, hvor du får noen gode råd til å finne den riktige størrelsen på hundeburet til din bil (på dansk):